Veelgestelde vragen Beweegprogramma

Wat is het Move4Vitality beweegprogramma en wat moet ik doen?

Het Move4Vitality beweegprogramma is een maximaal gedigitaliseerd persoonlijk plan dat gebaseerd is op het versterken van je gezondheidsdoelen door beweging. Denk hierbij aan het uitvoeren van specifieke beweegactiviteiten die je samen met je beweegcoach en met behulp van de Move4Vitality app uitvoert.

Het beweegprogramma is door je beweegcoach voor jou op maat gemaakt en kun je waar en wanneer jij wilt uitvoeren. Door de Move4Vitality app, waarop je beweegprogramma beschikbaar is, heb je dan ook altijd jouw beweegcoach bij de hand. 

De duur van het programma is afhankelijk van je gezondheidsdoelstellingen en wordt samen met je beweegcoach bepaald.


Zodra je beweegcoach jouw beweegprogramma heeft toegekend ontvang je hiervan een melding binnen de "overzichtspagina" van de Move4Vitality app. Het beweegprogramma zelf is te vinden onder "programma". 

Het beweegprogramma kan bestaan uit de volgende onderdelen:

Alvorens je start met het beweegprogramma kan er een basismeting plaatsvinden zodat we een duidelijk beeld hebben van je gezondheid en daar het beweegprogramma op kunnen bijsturen. De beweegcoach die jou begeleid bepaalt of deze basismeting bij jou wel nodig is. Het kan dus zo zijn dat je de basismeting niet hoeft uit te voeren en direct gaat starten met een ander onderdeel van het beweegprogramma. Met welk onderdeel je gaat starten zie je terug binnen de Move4Vitality app.  

Dien je wel de basismeting uit te voeren dan volgt een oefenprogramma van enkele weken en een onderhoudsprogramma om je doelstellingen te blijven vasthouden.  

Alle activiteiten die je binnen het beweegprogramma uitvoert zijn gebaseerd op je eigen beweegniveau. Tussen de oefendagen, waarop je jouw activiteiten uitvoert, heb je ook rust/hersteldagen. 

Een hulpmiddel (afhankelijk van het door jouw gekozen abonnement) tijdens het uitvoeren van je activiteiten is de activiteitentracker die jouw stappen vastlegt. Deze dien je dagelijks te dragen. Zo zie jijzelf ook wat je prestaties zijn en heb je altijd inzicht in je eigen activiteiten.


Is je vraag hiermee beantwoord?

Terug naar overzicht