Veelgestelde vragen Beweegprogramma

Wat is een oefenprogramma?

Het oefenprogramma is het onderdeel van je beweegprogramma dat bedoeld is om toe te werken naar de door jou gestelde gezondheidsdoelen. Het oefenprogramma is volledig op maat gemaakt door je beweegcoach en wordt dagelijks beoordeeld en bijgestuurd waar nodig. De duur van het oefenprogramma is afhankelijk van je gezondheidsdoelen en is terug te vinden binnen de Move4Vitality app in het tabblad “Overzicht”. 

Het oefenprogramma bestaat uit het uitvoeren van een aantal specifieke activiteiten die passen bij je gezondheidsdoelen. Deze activiteiten kunnen bestaan uit wandelen en krachtoefeningen en worden door de beweegcoach voorgesteld en klaargezet in je eigen Move4Vitality app. Het kan zijn dat je voordat je aan dit oefenprogramma begint, eerst een Move4Vitality basismeting hebt voltooid. Dat is echter geen noodzaak om met het oefenprogramma te beginnen als je dat met je beweegcoach hebt afgestemd. 

Wandelen

Binnen het oefenprogramma dien je nu een vooraf bepaalde hoeveelheid stappen te zetten. Dit doe je aan de hand van een aaneengesloten wandeling. De hoeveelheid stappen die je dient te zetten vind je terug binnen je Move4Vitality app. Het is belangrijk dat je bij de start van je wandeling de activiteit start op je activiteitentracker en direct na afloop van je wandeling de activiteit stopt. Vul direct na het uitvoeren van de activiteit de gevraagde scores in. 

Krachtoefening

Bij het uitvoeren van een krachtoefening, bijvoorbeeld squats, is het belangrijk dat je de activiteit zoals in de instructievideo per set aaneengesloten uitvoert. Vul per uitgevoerde set de scores in. Druk dan op verzenden. Probeer tijdens het uitvoeren van je activiteit(en) niet verder te gaan dan een pijnscore of vermoeidheidsscore zoals je die hebt afgesproken met je beweegcoach .

Een krachtactiviteit hoef je niet te starten- en te stoppen met je activiteitentracker. 

Binnen het oefenprogramma zijn er naast de oefendagen ook hersteldagen. 

  • Hersteldag zonder oefeningen waarbij je niet extra hoeft te bewegen. Als je dit wel doet mag je na afloop scores invullen.

  • Hersteldag met een maximum aantal uit te voeren oefeningen. Na afloop dien je de gevraagde scores in te vullen. 

Wat je kunt verwachten is te vinden binnen je Move4Vitality app.

 

Uitvoeren activiteiten

Vul direct na het uitvoeren van je oefeningen de gevraagde scores in. Zo kan je beweegcoach je voortgang in de gaten houden en bijsturen wanneer nodig.

Beoordeling en aanpassing

Je beweegcoach zal de activiteiten en scores in de gaten houden en stuurt het programma bij. Vervolgens heb je contact met je beweegcoach of plant je beweegcoach, wanneer nodig, een evaluatie om de voortgang te bespreken. Om ervoor te zorgen dat je beweegcoach het beweegprogramma zo goed mogelijk kan aanpassen aan je persoonlijke situatie en gezondheidsdoelen, is het van groot belang om dagelijks je scores in te vullen en/of vragen te beantwoorden. Let op: Er gelden per onderdeel van het beweegprogramma andere regels voor het invullen van de gevraagde scores. Lees daarom binnen de app goed de betreffende instructies. Als je vragen hebt over het oefenprogramma kun je die met je beweegcoach bespreken; neem contact op via het tabblad “Berichten” in je Move4Vitality app. 

Heb je technische vragen over de app? Neem dan contact op met onze servicedesk.  

Naast het oefenprogramma, bestaat het beweegprogramma binnen Move4Vitality nog uit twee andere aspecten: de basismeting en het onderhoudsprogramma.


Is je vraag hiermee beantwoord?

Terug naar overzicht