Over Move4Vitality

Move4Vitality is er voor iedereen die meer wil bewegen. En vooral ook voor mensen die behoefte hebben aan een beetje extra zekerheid, aandacht en vertrouwen tijdens die beweging. Dat kan als er sprake is van een ‘zorgvraag’ (fysiotherapeut, beweegzorg) maar ook als er sprake is van een ‘hulpvraag’ (beweegexpert/-coach/fysiotherapeut, beweegbegeleiding). Bewegen blijft essentieel voor gezondheid en vitaliteit. Met Move4Vitality stellen we iedereen in staat om een leven lang te bewegen. Met zorg waar nodig, met begeleiding waar gewenst en met de vrijheid om in de eigen omgeving uit te voeren. 

Move4Vitality
Move4Vitality

Waarom doen we dit?

De Nederlandse gezondheidszorg staat in brand en bovendien blijft werkverzuim een probleem van alle dag. Alsmaar meer mensen vragen zorg, terwijl er steeds minder gekwalificeerde professionals zijn om die zorg te leveren. Mensen verzekeren zich en vinden dat ze recht hebben op zorg. Maar is er wel zorg nodig? Steeds vaker wordt ook gewezen naar een werkgever omdat deze verantwoordelijk wordt gehouden voor de gezondheid op de werkvloer. Terwijl de problemen van thuis, meekomen naar werk. Andersom is natuurlijk ook de waarheid. Het is niet voor niets dat steeds meer werkgevers inzetten op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Door dit speelveld van gezondheid, loopt beweging als een rode draad. Move4Vitality maakt (meer) beweging veilig en bereikbaar, in de zorg (1e lijns fysiotherapie, revalidatie in het ziekenhuis of bij een revalidatiecentrum) en in de eigen omgeving (thuis, werkend) met begeleiding die past bij de zorgvraag óf de hulpvraag. Move4Vitality helpt jou om meer aandacht te kunnen krijgen van een beweegprofessional als je die aandacht harder nodig hebt. Je wordt geholpen om zelf in beweging te komen (letterlijk en figuurlijk). De beweegprofessional stuurt bij en geeft vertrouwen zodat je zelf aan de slag kunt (eigen regie kunt nemen en houden).

Een eigen beweegexpert

Met Move4Vitality beschik jij over een eigen beweegexpert die 24/7 monitort hoe het met bewegen gaat en bijstuurt waar nodig. Deze expert kan zorg verlenen, of begeleiding bieden. Dit kan naadloos in elkaar overlopen. Er zijn meerdere fysiotherapeuten bij Move4Vitality aangesloten die direct klaar staan om met behandeling en zorg verder te gaan als dat nodig zou zijn. Zorg of hulp, je hebt een eigen app met op maat gemaakt beweegplan en je kunt een activiteitentracker aansluiten (en via M4V afnemen) om meer objectieve data te gebruiken voor de coaching of zorgverlening. Het beweegplan bestaat uit enkele fases die aan en uit gezet kunnen worden. De basismeting om het beginniveau te bepalen (belasting/belastbaarheid), het oefenprogramma om toe te werken naar beweegdoelen en het onderhoudsprogramma om het bereikte te behouden, liefst voor de rest van het leven…!Jij geeft middels scores door hoe het met je gaat tijdens de dag en tijdens de oefeningen. Zo zijn oefeningen voortdurend en maximaal gebaseerd op je eigen beweegniveau. Deze oefeningen of oefentherapie kan en kunnen uitgevoerd worden waar en wanneer je dat wenst. In de sportschool, in de praktijk van je fysiotherapeut, thuis, mogelijk zelfs op werk, buiten of elders in je eigen omgeving. Gedurende het hele traject krijg je via de Move4Vitality app, (eventueel in combinatie met de activiteitentracker die wordt gedragen), dagelijks inzicht in de voortgang en de realisatie van doelstellingen.

Move4Vitality
Move4Vitality voordelen

Voordelen Move4Vitality

Als mens heb je diverse rollen in het leven en ben je liefst zo lang en gezond mogelijk aan het werk, krijg je soms hulp van een beweegexpert als cliënt, kun je als patiënt in de zorg terecht komen op het moment dat er beweegklachten ontstaan en weer cliënt worden zodra er geen zorgvraag meer is. Tijdens al deze rollen kun jij gebruiker zijn van Move4Vitality. 

Over de voordelen van bewegen is al veel gezegd en geschreven. Nog even kort enkele voordelen van bewegen met M4V op een rij voor jou: 

• Voortdurende beweegbegeleiding op maat; tijdens een behandeltraject en daarna, op de werkvloer, in de praktijk en ook buiten de praktijk.
• Een eigen Move4Vitality app met beweegprogramma voor meer inzicht in beweeggedrag en de effecten daarvan op gezondheidsdoelen en optioneel een (eigen) Garmin activiteitentracker om te ondersteunen.
• Het in de app ontvangen van notificaties, meldingen en (chat)berichten die je helpen bij het uitvoeren van het beweegprogramma. 
• Een servicedesk voor alle (technische) vragen.