Veelgestelde vragen Beweegprogramma

Wat is een basismeting en hoe voer ik deze uit?

Alvorens je gaat starten met je persoonlijke beweegprogramma, kan je beweegcoach beslissen met een basismeting te beginnen. Dit is geen verplicht onderdeel en je beweegcoach beslist samen met jou of het nodig is om hiermee te starten.
Gedurende deze basismeting wordt van je gevraagd om gewoon te bewegen zoals je op een normale (werk)dag ook zou doen. Daarnaast wordt van je gevraagd om een of meerdere krachtoefeningen uit te voeren (tot een bepaalde maximale pijn- en/of vermoeidheidsscore). Zo help jij je beweegcoach om een goed beeld te krijgen van je belasting (de hoeveelheid beweging) en belastbaarheid (de ervaring van pijn en/of vermoeidheid op een bepaald niveau) waar rekening mee gehouden moet worden. Met deze informatie kan de beweegcoach na de basismeting echt op maat een goed oefenprogramma voor jou klaarzetten om toe te werken naar je gezondheidsdoelen.

Tijdens de basismeting beweeg je dus zoals normaal en voer je een of meerdere krachtoefeningen uit. Het bijhouden van het aantal stappen dat je zet, gebeurt automatisch. 

Krachtoefening
Je beweegcoach heeft op basis van je gezondheidsdoelen één of meerdere krachtoefeningen in de Move4Vitality app voor je klaarstaan. Twijfel je over de manier waarop deze oefening(en) moet(en) worden uitgevoerd, dan kun je de instructievideo bekijken als je een oefening hebt geopend.
Bij het uitvoeren van een krachtoefening is het van belang dat je zo veel mogelijk herhalingen uitvoert, zonder dat je meer pijn of vermoeidheid ervaart dan je met je beweegcoach van tevoren hebt afgesproken. Zo zou het kunnen zijn dat je pijnscore niet hoger dan een 3 mag zijn. Direct na het uitvoeren van de oefening vul je de gevraagde scores (voor bijvoorbeeld pijn en vermoeidheid) in. 

Let op: Er gelden per onderdeel van het beweegprogramma andere regels voor het invullen van de gevraagde scores. Lees daarom binnen de app goed de betreffende instructies.

Een krachtoefening hoef je niet te starten en te stoppen met je activiteitentracker. Het is echter van groot belang om tijdens de basismeting elke dag de gevraagde scores in te vullen in je Move4Vitality app en de activiteitentracker te synchroniseren.

Beoordeling en contact

Zodra de basismeting genoeg ‘goede’ testdagen heeft met voldoende resultaten, kan je beweegcoach de activiteiten en scores beoordelen en gebruiken om op maat voor jou een oefenprogramma te maken. De basismeting is nu afgerond en je gaat verder met een volgende fase van het beweegprogramma.  


Is je vraag hiermee beantwoord?

Terug naar overzicht