Van couch potato naar fitte zestiger (deel 5)


“You can't start a fire without a spark”…
(Dancing in the dark Bruce Springsteen)

Het is gebeurd… Mijn naam wordt toegevoegd aan de deelnemerslijst van de mensen die de Nacht van Gulpen voor de volle 70 KM hebben uitgelopen. Het is nog allemaal een beetje onwerkelijk en het moet zeker nog inzinken, maar wat een reis het afgelopen jaar…

Als je de lat hoog legt en er vervolgens overheen springt, dan geeft dat een super goed gevoel. Een potpourri van passie, focus, wilskracht, karakter, trots, voorbereiding, trail and error en een snufje ego… daar kun je dan schijnbaar een heel eind mee komen 😊

Je moet dat vonkje in jezelf natuurlijk wel de ruimte geven, zoals dat zo treffend door Bruce Springsteen wordt bezongen in “Walking… uhhhm dancing in the dark”… Echter het vuur gaat pas echt goed branden met de juiste mensen om je heen. Ik wil hun dan ook graag laten delen in dit succes.

Een dikke pluim voor de organisatie en de vele vrijwilligers van de Nacht van Gulpen. Het was dit jaar de 46ste keer dat dit prachtige evenement in mijn gemeente, waar ik geboren en getogen ben, werd georganiseerd.

Veel kudos voor mijn goede vriend Leon Beerendonk. Ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd neemt hij nog steeds zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid voor initiatieven die ertoe doen, zoals de Nacht van Gulpen…

 Daarnaast heel veel dank aan het Move4Vitality team en mijn collega Roelof van der Westen die in de aanloop hiernaar toe mij meer dan uitstekend heeft begeleid. Zij waren mijn steun en toeverlaat op momenten dat ik het heel moeilijk had. Voor alle problemen die ik tegen ben gekomen, hadden zij een op maat gesneden oplossing. Een waarachtig holistische aanpak die de gehele context van mijn eigen gezondheid en welzijn bestreek. Met als mooie bijvangst, door hun adviezen en oefeningen heb ik na 30 jaar mijn “chronische” rugklachten genezen.. 😊

 Dank aan al mijn vrienden die me voor gek verklaarden toen ik opperde om de Nacht van Gulpen te gaan lopen. Uiteindelijk leverden zij de olie die ik nodig had om het vuur aan te wakkeren😉.

En last-but-not-least, diepe buiging voor mijn partner Monic, die mij voor, tijdens en na de Nacht van Gulpen heerlijk in de spreekwoordelijke watten heeft gelegd…

Fit worden is één… fit blijven is twee… Ik heb alvast een paar plannetjes in mijn hoofd die ik in mijn volgende blog met jullie ga delen. Heb je echter zelf ook ideeën om je vitaliteit te vergroten, laat het dan even weten. Wellicht dat we samen kunnen optrekken!

 

 

 


Deel deze post
ArchiEF
Van couch potato naar fitte zestiger (deel 4)