Van couch potato naar fitte zestiger (deel 4)

“Gezondheid zit ‘m niet enkel in medicijnen, maar vooral in levensstijl!”

Mijnbeweegcoach

2 juni was de laatste trainingstocht van de 46e Nacht van Gulpen. 127 deelnemers voor een tocht van 35 KM in ietwat guur en koud weer. Wandelen is een passie die verbindt! Met de natuur, onszelf en met anderen. Hoewel ik nu slechts een paar bekenden tegenkwam, had ik toch weer het gevoel met mijn familie op stap te zijn.

Het was deze keer even uitzoeken van hoe ik mijn voeten heel houdt voor de komende 70 KM van de Nacht van Gulpen. Het bezoekje aan de pedicure was heel goed bevallen. Teennagels professioneel geknipt en de blaarranden weggevijld. Lekkere verzachtende honingzalf meegekregen en een beetje aandacht doet altijd wonderen nietwaar? 😉

Echter op de vraag wat het beste gedaan kan worden tegen blaren op de voeten, kon de pedicure geen antwoord geven. Zij had heel veel wandelaars in haar praktijk maar ieder had zo zijn eigen aanpak. Dus onderstaande uitleg van wat ik ga doen met mijn voeten is geen blauwdruk voor iedereen, enkel wat voorbeelden die je ook zou kunnen proberen…

Mijn voeten zijn het beste te omschrijven als babyvoetjes. Geen enkel spatje eelt te bekennen. Dit is wellicht een schoonheidsideaal, maar als je lange afstanden wandelt is een beetje eelt eigenlijk een must. Wat je dan volgens mijn pedicure zeker niet moet doen, is crèmepjes gebruiken. Deze maken de voeten alleen nog maar zachter. Op haar advies ben ik begonnen met de voeten tweemaal daags te behandelen met kamferspiritus. Lekker laten intrekken en vervolgens een ijskoud voetenbadje nemen. Het ruikt alsof je door een ziekenhuis in het voormalige Oostblok loopt, maar het lijkt te werken want de huid lijkt harder te worden…

Omdat ik wat laat ben begonnen met het aanbrengen van de kamferspiritus, moet ik toch extra bescherming hebben voor mijn lange en kleinste teen. Hiervoor ben ik uitgeweken naar de oosterburen en wel de DM drogisterij. Zij hebben een soort sokjes voor je tenen die je op maat kunt knippen. Voor de geïnteresseerde: “Gel Zehen & Fingerschutz” van Balea.

Tijdens de tochten lopen we tegen de 6 KM per uur. De kenner weet dat dit een straf tempo is waarbij je in een continue staat van transpireren verkeert. Ondanks alle moderne schoen- en koustechnieken worden de voeten toch vochtig en erg gevoelig voor blaren. Zelf gebruik ik voetenpoeder van Gehwol en de TK Compression Energy sokken van Falke om dit zoveel als mogelijk te bestrijden. En wat de sokken betreft, die trek je op tot aan je knieën. Heb sterk de indruk dat daardoor mijn voeten niet zo opzwellen en de verzuring in mijn benen erdoor wordt verminderd.

Een ander aandachtspunt is food & beverage. Continue drinken en eten is een must om niet de man met de hamer tegen te komen. Mijn favoriete proteïne drankje staat in de reguliere supermarkt, bosbessen yoghurt drink van de Melkunie. Daarnaast eet ik Granenrepen rode vruchten en Energiegel+ en aan mijn water voeg ik ISOSTAR-bruistabletten citroen toe. Allen verkrijgbaar bij de Decathlon.

Wellicht komt deze blog als een reclamezuil binnen, maar ik verdien er niets mee (althans nog niet 😊). Nu de stilte voor de storm. Het team van Move4Vitality en mezelf zijn er klaar voor en we hopen aanstaande zondag een groepsfoto te maken aan de finish. Wellicht dat ik hem publiceer in mijn volgende blog 😉…


Deel deze post
ArchiEF
Van couch potato naar fitte zestiger (deel 3)...